Courtyard Garden

The brief for this garden was to minimise traffic noise from the road directly next to the garden, and to create a relaxing and entertaining space for the clients.

I used built-in seating to maximise the space, which had been reduced by using acoustic fencing. The seating was sited to take advantage of the views to the Malvern Hills, and a telegraph pole sitting in the middle of this view was disguised by using tall bamboos in pots.

I tucked an outdoor kitchen and a dining table and chairs into the remaining space, and improved the entrance, which was dominated by a large shed. Horizontal cladding was used to direct the eye through the space, past a hidden storage area, and to smooth out the bumps in the boundary.

Raised beds behind the seating are planted with resilient perennials, and a shade sail provides cover in the summer.

0 Comments